Unokáimra gondoltam, amikor letöltöttem a könyvet. Nem szeretek belegondolni abba, hogy az ő felnőttkorukban már mennyi dolog változhat meg a Földön és akkor hol vannak még az ő gyerekeik, unokáik majd. Kötelességünk addig és annyit tenni a bolygónkért, amennyit csak tudunk, a mi kis saját területünkön. Mi egy nagy beszélgetéssel kezdtük az egészet, és megdöbbentő volt látni, mennyire nyitottak és tiszták, mennyire megérintette őket ez a téma. Most összegyűjtjük a szükséges kellékeket, és szép sorban mindent ki fogunk próbálni. Nálunk lehet, hogy több lesz, mint 4 hét, de végül is az a cél, hogy minél több dolog szokássá váljon, nem igaz?

Ilona, Debrecen

Másfél éve költöztünk kertes házba és én azóta nagyon büszke vagyok arra, hogy már komposztálunk, esővizet gyűjtünk, palántákat nevelgetünk és persze szelektíven gyűjtjük a szemetet. De szeretnénk még tudatosabbak lenni, így nem volt kérdés, hogy belevágunk a gyerekekkel ebbe a kihívásba is. Még csak az első hét anyagánál tartunk, de persze már belelapoztunk az egész könyvbe, és biztos, hogy nagyon sok tapasztalattal leszünk gazdagabbak. Nagyon szimpatikus a támogatandó cél is, örülünk, ha segíthetünk is a vásárlással!

Krisztina, Budaörs

Óvónéni vagyok, és hosszú évek óta gyakoroljuk a gyerekekkel az újrahasznosítást. Nagyon sok alapanyag van a környezetünkben, ami új életre kelhet, és nem kell okvetlenül drága alapanyagokat vennünk. Az ovinak van kiskertje is, most ehhez is nagyszerű tippeket kaptunk, ki fogunk próbálni sok mindent. Nagyon fontosnak tartom, hogy már egészen apró kortól átadjuk a kicsiknek azokat a fontos tudnivalókat, amellyel ők is hozzájárulhatnak a környezet megóvásához. Minden kollégának a figyelmébe ajánlom ezt a praktikus kis kézikönyvet!

Anikó, Budapest

Nem mondom, hogy eddig nem figyeltünk oda a környezetünkre, de az biztos, hogy ez a kiadvány most nagyon sok mindenre felhívta a figyelmemet. A legjobb az, hogy tényleg apróságokkal is el lehet kezdeni a tudatosabb életet, és a gyerekekkel együtt figyelhetünk oda arra, hogy mivel szennyezzük a Földet. Eddig is szelektíven gyűjtöttük a szemetet, kulacsból ittunk, de most kaptunk egy csomó hasznos útmutatót, amit lépésről lépésre be fogunk vezetni a hétköznapjainkban. Köszönjük a szuper ötleteket!

Gabriella, Kaposvár